Valtakunnalliset kotiseutupäivät Espoossa 6.-9.8.2015

Kotiseutupäivien teemana on Rakkaudesta kotiseutuun.

Print

Päivät ovat Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään isäntäkaupunkia. Espoon Valtakunnallisten kotiseutupäivien teema on Rakkaudesta kotiseutuun ja päätapahtumapaikka Leppävaara. Päiviä on järjestetty vuodesta 1949.

Espoon kotiseutupäivät tarjoavat runsaasti kaikille avoimia tapahtumia, joiden kautta Espoon ja lähiseudun asukkaat voivat löytää uusia puolia omasta kotiseudustaan. Viaporin torilla järjestettävillä kotiseutumarkkinoilla espoolaiset yhdistykset ja toimijat esittelevät toimintaansa, lisäksi tarjolla on käsitöitä ja herkkuja läheltä ja kaukaa. Kotiseutupäivien avajaiset ja päätöstapahtuma Kauppakeskus Sellossa tuovat esille Espoon kulttuuria ja tarjoavat elävää ohjelmaa kaikille.

Päivien seminaari Kulttuuri ja talous kotiseuturakkauden kasvualustalla tuo esille innovatiivisen ja kasvavan Espoon, jossa kulttuurilla on tärkeä rooli. Mielenkiintoiset puhujamme kaupunginjohtajasta startup-valmentajaan ja ministeristä muotisuunnittelijaan löytävät varmasti uusia näkökulmia, miten elävä kotiseutu voi rikastaa sen kulttuuri- ja talouselämää. Hyvä suhde omaan asuinympäristöön ja kotipaikkaan antaa lisää potkua esimerkiksi yrittäjille ja taiteen tekijöille.”

Kotiseutupäivien maksullisilla retkillä on mahdollisuus nähdä Espoon eri puolia luontokeskus Haltiasta Pentalan saaristolaismuseoon. ”Retkillä tutustumme Espoon monituhatvuotiseen historiaan, yliopisto- ja yritysmaailmaan, kaupunkiympäristöön, saaristoon sekä luontoon. Lauantain seitsemän kokopäiväretkeä tarjoavat runsaasti elämyksiä ja paljon totutusta poikkeavaa nähtävää”, kertoo Espoon kaupunginosayhdistysten liitto ry:n puheenjohtaja Mikko Perkko.

Tapahtumapaikka on Leppävaara, Sellon kirjasto, Sellosali ja Viaporin tori. Viaporin torilla on lauantaina kotiseutumarkkinat.

Täydellinen ohjelma sekä ilmoittautumisohjeet http://www.kotiseutuliitto.fi/kotiseutupaivat2015/ohjelma

Kategoria(t): Tapahtumat, Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.